Minicruise Amsterdam

Minicruise Amsterdam

Wie van plan is om Amsterdam te bezoeken, kan dat combineren met een heuse meerdaagse vaarvakantie. Verschillende reisorganisatoren bieden minicruises en rondvaarten in Nederland aan. De zogenaamde ‘riviercruises’ zijn meerdaagse vaarvakanties die via kanalen en rivieren langs verschillende Nederlandse en Belgische steden varen. In dit artikel bespreken we enkele riviercruises met als bestemming Amsterdam: ‘minicruise Amsterdam’.

Diamantcruise

De Nederlandse reisorganisator hollandcruises.nl organiseert een vierdaagse minicruise naar Amsterdam, genaamd diamantcruise. De minicruise Amsterdam vaart af in Antwerpen en vaart langs Dordrecht tot in Amsterdam. Het programma omvat een geleid bezoek aan het centrum van Antwerpen, een bezoek aan de Antwerpse diamantslijperij, een stadswandeling in Dordrecht en een tweedaags geleid bezoek aan Amsterdam, inclusief grachtenrondvaart.

Keukenhofcruise

Een tweede minicruise met bestemming Amsterdam is de vierdaagse Keukenhofcruise, ook georganiseerd door hollandcruises.nl. De riviercruise vertrekt in Antwerpen en vaart via Willemstad, Dordrecht, Kinderdijk en Utrecht tot in Amsterdam. Een bezoek aan al de hiervoor genoemde plaatsen staat op het programma, net als een uitstap naar Keukenhof Lisse, wereldberoemd voor zijn schitterende Hollandse tulpen. Als eindbestemming van deze minicruise Amsterdam wordt bij het begin van de vierde dag Amsterdam bereikt, waar je de rest van de dag vrij kan doorbrengen.

Zuid-Hollandroute

De reisorganisator MPS-Noorderzon organiseert de riviercruise ‘Zuid-Hollandroute’ met als vertrekhaven en eindbestemming Amsterdam. Naast een uitgebreid bezoek aan Amsterdam, breng je een bezoek aan Weesp, Haarzuilens, Utrecht, Vianen, Gouda, Schoonhoven, Kinderdijk, Rotterdam, Delft, Den Haag, Leiden en Haarlem. De reisorganisator biedt reizigers de mogelijkheid om hun fiets mee op de boot te nemen.

Accommodatie aan boord

De minicruises vinden plaats op goed uitgeruste rivierschepen. In de meeste gevallen zijn douche, toilet, airco en verwarming standaard aanwezig in de scheepshut. De schepen beschikken over een bar, restaurant en zonnedek. Er wordt gezorgd voor dagvullende programma’s. ‘s Avonds is er entertainment voorzien. Een minicruise Amsterdam trekt over het algemeen een erg verscheiden publiek aan, zowel jong als oud.

Amsterdam

Amsterdam is internationaal bekend als een gezellige, tolerante en bruisende metropool. Naast de vele culturele bezienswaardigheden en de wereldberoemde musea, heeft de stad een erg verscheiden aanbod aan restaurants, cafés, theaters, clubs, trendy winkeltjes en modieuze boetieks te bieden. Historische gebouwen en moderne architectuur staan harmonieus zij aan zij en geven de stad een stijlvol cachet. Temidden van dit alles vind je de grachtengordel met koopmans- en pakhuizen gebouwd op houten palen. De rondvaarten op de grachten zijn de meest populaire toeristische attractie van Nederland, met meer bezoekers per jaar dan de Efteling. De musea in Amsterdam zijn erg divers. Je vindt er werken van Rembrandt in het Rijksmuseum en Van Gogh in het Van Gogh Museum. Het Sexmuseum, het Anne Frankhuis, de dierentuin Artis en het centrum voor wetenschap en techniek NEMO zijn stuk voor stuk aanraders. Niet ver van NEMO bevindt zich Amsterdam Plage, het kunstmatige strand van Amsterdam aan het Oosterdok, een trekpleister in de zomer.

Offerte minicruise Amsterdam? Klik hier