Minicruise Engeland

Minicruise Engeland

Ga je op vakantie naar Engeland? Leg jezelf eens in de watten en kies voor een overtocht per cruiseferry, een zogenaamde minicruise. Op die manier voeg je het aangename bij het noodzakelijke. Je kunt tijdens de verplaatsing naar je bestemming immers genieten van de talrijke ontspanningsmogelijkheden aan boord. Tijdens de overtocht overnacht je in je eigen hotelkamer op zee. Bij het ontwaken kom je aan op je bestemming. Het is mogelijk om je auto, caravan of fiets mee in te schepen. Verschillende reisorganisaties bieden een pakket ‘minicruise Engeland’ tegen aantrekkelijke prijzen aan. De belangrijkste minicruise trajecten tussen Nederland en Engeland worden hieronder kort voorgesteld.

Advertenties van onze partners

IJmuiden – Newcastle

In Newcastle, de stad aan de rivier de Tyne in het noordoosten van Engeland, vind je zowel historische gebouwen als moderne architecturale parels. In de stad bevindt zich het grootste overdekte shoppingcenter van Europa. Newcastle is per cruiseferry rechtstreeks bereikbaar vanuit het Nederlandse IJmuiden, bij Amsterdam. De Deense ferrymaatschappij DFDS Seaways vaart dagelijks af en biedt een minicruise Engeland via Newcastle aan op haar website.

Rotterdam – Hull

Kingston upon Hull, ook gekend onder de verkorte naam Hull was oorspronkelijk een belangrijke vissersstad. Toen de visserijsector aan belang verloor, concentreerde Hull zich volledig op het toerisme. In Hull vind je daardoor grote overdekte winkelgalerijen en aantrekkelijke musea. Hull is per ferry rechtstreeks bereikbaar vanuit Rotterdam en het Belgische Zeebrugge. De ferrymaatschappij P&O Ferries vaart eenmaal per dag af en biedt een minicruise Engeland via Hull aan op haar website. Via Hull geraak je met het openbaar vervoer ook gemakkelijk in historische Engelse steden als York, Lincoln en Leeds. York werd onlangs nog uitgeroepen tot ‘European Tourism City of the Year’.

Hoek van Holland – Londen (via Harwich)

De Britse hoofdstad is een wereldstad om de hoek, bereikbaar met de cruiseferry. Vanuit elk NS station in Nederland kan je een trein nemen naar de ferryhaven van Hoek van Holland. Vanuit Hoek van Holland vaar je per cruiseferry naar het Engelse plaatsje Harwich. In Harwich vertrekt er een rechtstreekse treinverbinding naar het station Londen Liverpool Street in het centrum van Londen. De ferrymaatschappij Stena Line vaart dagelijks tweemaal tussen Hoek van Holland en Harwich. Je kunt kiezen tussen een nachtelijke overtocht of een overtocht overdag.

Faciliteiten aan boord

Wie een minicruise Engeland boekt, vindt aan boord van de cruiseferry een uitgebreid aanbod aan faciliteiten. Standaard zijn faciliteiten als een bioscoop, bars, restaurants, winkels, relaxruimtes, een casino, een wisselkantoor en een kinderspeelruimte aanwezig. Sommige ferry’s bieden daarboven nog extra faciliteiten aan. Alle ferry’s waar je kunt overnachten zijn luxueus ingericht en verdienen daardoor het etiket ‘cruiseferry’.

Overnachten aan boord

Tijdens een minicruise Engeland overnacht je over het algemeen op zee. Overnachten doe je in één van de scheepshutten aan boord. Alle scheepshutten beschikken standaard over een toilet en een douche. Je kunt bij het samenstellen van je pakket ‘minicruise Engeland' kiezen uit verschillende types scheepshutten. De goedkopere types bevinden zich aan de binnenkant van het schip en beschikken niet over een patrijspoort of zicht op zee. De duurdere scheepshutten beschikken over zicht op zee en bieden de reiziger extra faciliteiten aan zoals een minibar, kleurentelevisie, een kamerjas en vers fruit.

Offerte minicruise Engeland? Klik hier