Minicruise Hull

Minicruise Hull

Plan je een citytrip naar het Verenigd Koninkrijk? Verwen jezelf en kies voor een citycruise per ferry, ook gekend als ‘minicruise’. Je combineert op die manier het aangename met het noodzakelijke. Tijdens de verplaatsing kan je immers genieten van de vele ontspanningsmogelijkheden aan boord. Je overnacht tijdens de overtocht in je eigen hotelkamer op zee. ’s Morgens kom je aan op je bestemming. Er zijn tal van interessante bestemmingen voor minicruises in het Verenigd Koninkrijk. In dit artikel bekijken we het pakket ‘minicruise Hull’.

Een minicruise naar Hull

Hull is per ferry rechtstreeks bereikbaar vanuit Rotterdam en Zeebrugge. De ferrymaatschappij P&O Ferries vaart dagelijks af en biedt op haar website het pakket ‘minicruise Hull’ aan. Het inschepen gebeurt in de late namiddag. Na een overnachting op zee kom je ’s morgens in de haven van Hull aan. Per bus word je naar het centrum van Hull gebracht. Je brengt de dag door in Hull, indien gewenst, kan je er overnachten. Elke dag in de vroege avond vertrekt er een ferry terug naar Rotterdam en Zeebrugge, met aankomst in de ochtend van de volgende dag.

De MS Pride of Rotterdam en de MS Pride of Hull

De twee zusterschepen MS Pride of Rotterdam en MS Pride of Hull verzorgen dagelijks de veerdienst tussen Rotterdam en Hull die inbegrepen is in het pakket ‘minicruise Hull’. Beide ferry’s zijn erg luxueus ingericht en verdienen zonder twijfel de titel ‘cruiseschip’. Tussen 2001 en 2004 waren deze twee P&O vlaggenschepen de grootste cruiseferry’s ter wereld. Beide schepen tellen 12 dekken, hebben een maximumcapaciteit van 1360 passagiers en werden gebouwd in Venetië tussen 2000 en 2001. Aan boord vind je talloze faciliteiten.

Faciliteiten aan boord

Aan boord van elk van de twee P&O ferry’s die op Hull varen, is er een uitgebreid aanbod aan faciliteiten aanwezig. Zo vind je op het schip ondermeer twee bioscopen, bars, restaurants, winkels, relaxruimtes, een casino, een wisselkantoor en kinderspeelruimtes. Wat eten en drinken betreft is de keuze groot: op het schip vind je een wijnbar, een Ierse pub, een pianobar, de sky lounge, een à la carte restaurant, zelfbedieningsrestaurants en verschillende cafés. Een bijzonder weetje: één van de restaurants is exclusief voor vrachtchauffeurs.

Overnachting aan boord

Overnachten doe je in één van de 530 cabins aan boord. Alle cabins beschikken standaard over een toilet en een douche. Je kunt bij het samenstellen van je pakket ‘minicruise Hull' kiezen tussen drie hoofdtypes cabins: standaard cabins, premier cabins of club cabins. Standaard cabins en premier cabins zijn beschikbaar als inside cabin of als outside cabin met zicht op zee. De premier cabins zijn beter gelegen op het schip dan de standaard cabins De club cabins bevinden zich op de beste locaties van het schip, steeds als outside cabin en bieden de reiziger extra faciliteiten zoals een minibar, kleurentelevisie, een kamerjas en vers fruit.

Kingston upon Hull

De eindbestemming van de minicruise is Kingston upon Hull, ook gekend onder de verkorte naam Hull. De Noord-Engelse havenstad was oorspronkelijk een belangrijke vissersstad. Vanaf de tweede helft van de 20ste eeuw verloor de visserijsector aan belang. Hull richtte zich ter vervanging op het toerisme. In Hull vind je daardoor grote overdekte winkelgalerijen en aantrekkelijke musea. Het gigantische Princess Quay shopping center werd gebouwd over een havendok en herbergt de eerste digitale bioscoop van Europa. Het zeeaquarium The Deep, het auto- en koetsenmuseum, het winkelcentrum Prospect Center, het poolschip Arctic Corsair en de vele autovrije winkelstraten in de oude havenbuurt zijn enkele voorbeelden van de vele bezienswaardigheden in Hull die het pakket ‘minicruise Hull’ meer dan de moeite waard maken.

Offerte minicruise Hull? Klik hier