Minicruise Londen

Minicruise Londen

Heb je plannen voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk? Leg jezelf eens in de watten en opteer voor een minicruise per ferry, ook gekend als een ‘citycruise’. Zo combineer je het noodzakelijke met het aangename. Tijdens de verplaatsing kan je immers genieten van een uitgebreid aanbod aan ontspanningsmogelijkheden aan boord. Overnachten doe je in je eigen hotelkamer op zee. Er zijn tal van interessante bestemmingen voor minicruises in Engeland. In dit artikel bekijken we het pakket ‘Minicruise Londen’.

Advertenties van onze partners

Een minicruise naar Londen

Londen is bereikbaar per ferry vanuit Hoek van Holland. Met de ferry vaar je van Hoek van Holland tot in Harwich, waar je rechtstreeks de trein neemt tot Londen Liverpool Street Station. De ferrymaatschappij Stena Line vaart dagelijks tweemaal af en biedt op haar website het pakket ‘minicruise Londen’ aan. Je kan kiezen voor een overtocht overdag of ’s nachts. Indien je kiest voor een nachtelijke overtocht, overnacht je op het schip in een scheepshut.

De Stena Hollandica en de Stena Britannica

De twee zusterschepen Stena Hollandica en Stena Britannica verzorgen dagelijks tweemaal de veerdienst tussen Hoek van Holland en Harwich, die inbegrepen is in het pakket ‘minicruise Londen’. Beide ferry’s zijn goed uitgerust, waardoor de term ‘minicruise’ tot zijn recht komt. De schepen hebben beiden een maximumcapaciteit van 900 passagiers en 300 auto’s.

Faciliteiten aan boord

Aan boord van elk van de twee Stena Line ferry’s die op Harwich varen, is er een uitgebreid aanbod aan faciliteiten aanwezig. Zo vind je op elk van beide schepen ondermeer een bioscoopzaal, twee buffetrestaurants, bars, een lounge met draadloze internettoegang, verschillende tax free winkels, een wisselkantoor, een casino, een speelautomatenhal en een kinderspeelruimte.

Overnachten aan boord

De ferry tussen Hoek van Holland en Harwich vaart twee keer per dag uit. Indien je kiest voor een nachtelijke overtocht, dan ben je verplicht een scheepshut te boeken. Wie overdag de overtocht maakt, kan ervoor kiezen om een hut te boeken maar is dat niet verplicht. Indien je een scheepshut boekt, dan kun je bij het samenstellen van je pakket ‘minicruise Londen’ kiezen uit verschillende types scheepshutten: standaard hutten voor 1 tot 5 personen, Comfort Class hutten of Captain class hutten. De twee laatste types scheepshutten bieden extra faciliteiten zoals een minibar, vers fruit, koffie en thee faciliteiten, flatscreen televisie en zicht op zee.

Transfer naar Londen

De eindbestemming van de ferry is de haven van Harwich. Van daar uit kan je met de wagen of per trein naar Londen. Het is aangeraden om indien mogelijk per trein naar Londen te reizen. Met de wagen moet je immers tol betalen om het centrum van Londen binnen te mogen rijden. Daarnaast heb je veel kans dat je rond het spitsuur in één van de vele files in en rond de Engelse hoofdstad terechtkomt. Je moet in al die drukte ook nog links rijden, en op het einde een parkeerplaats vinden. Je kan jezelf al die zorgen besparen door simpelweg de trein te nemen. Vanuit Harwich is er een rechtstreekse treinverbinding naar het station Londen Liverpool Street in het centrum van Londen. Het station heeft een aansluiting met de Londense metro, zodat je in een mum van tijd eender waar in Londen kunt geraken. Overigens kun je ook via de website van Stena Line een ticket kopen waarin de transfers inbegrepen zijn van ieder Nederlands NS station naaar Hoek van Holland en van Harwich naar elk station van de Britse spoorwegmaatschappij ‘National Express East Anglia’, waaronder het station van Londen Liverpool Street.

Offerte minicruise Londen? Klik hier