Minicruise Newcastle

Minicruise Newcastle

Ben je van plan een citytrip naar Engeland te boeken? Gun jezelf eens een extraatje en kies voor een minicruise per cruiseferry, ook gekend als citycruise. Op die manier voeg je het aangename bij het noodzakelijke. Je kunt tijdens de verplaatsing naar je bestemming immers genieten van de vele ontspanningsmogelijkheden aan boord. Tijdens de overtocht overnacht je in je eigen hotelkamer op zee. Bij het ontwaken kom je aan op je bestemming. Er is een groot aanbod aan interessante bestemmingen wat betreft minicruises naar Engeland. In dit artikel bespreken we het pakket ‘minicruise Newcastle’.

Advertenties van onze partners

Een minicruise naar Newcastle

Newcastle is per cruiseferry rechtstreeks bereikbaar vanuit het Nederlandse Ijmuiden, bij Amsterdam. De Deense ferrymaatschappij DFDS Seaways vaart dagelijks af en aan en biedt op haar website het pakket ‘minicruise Newcastle’ aan. Het inschepen in Ijmuiden vindt plaatst in de late namiddag. Na een nacht op zee kom je in de voormiddag aan in Newcastle. Wie geen eigen vervoer heeft, kan per pendelbus naar het centrum geraken. De dag breng je door in Newcastle. Indien gewenst, kan je er ook blijven overnachten. Elke dag in de vroege avond vertrekt er een ferry terug naar IJmuiden met aankomst de volgende dag ’s morgens.

De MS King of Scandinavia en de MS Princess of Norway

De twee zusterschepen MS King of Scandinavia en MS Princess of Norway verzorgen dagelijks de veerdienst tussen IJmuiden en Newcastle die inbegrepen is in het pakket ‘minicruise Newcastle’. Beide ferry’s zijn luxueus ingericht. Je kunt ze dan ook met recht van rede cruiseferry’s noemen. Aan boord vind je talloze faciliteiten die de overtocht aangenamer maken.

Faciliteiten aan boord

Aan boord van de twee DFDS ferry’s die op Newcastle varen, vind je een uitgebreid aanbod aan faciliteiten. Er is een bioscoop aanwezig, een kinderclub, een entertainment area waar ’s avonds animatieshows plaatsvinden, een panoramische lounge, een casino, een zwembad met sauna, bars en restaurants. Wat eten en drinken betreft, is er een grote keuze: op het schip vind je een sport bar, buitenbars op het zonnedek met een dagelijkse barbecue in de zomer, verschillende buffet restaurants en een à la carte restaurant.

Overnachting aan boord

Overnachten doe je in één van de scheepshutten aan boord. Alle hutten beschikken standaard over een toilet en een douche. Je kunt bij het samenstellen van je pakket ‘minicruise Newcastle' kiezen tussen twee hoofdtypes hutten: Seaway Class en Commodore Class. Seaway Class scheepshutten zijn beschikbaar als binnenhut, zonder raam, of als zeezichthut, met raam. De Commodore Class hutten beschikken over een minibar, televisie, föhn en extra toiletartikelen. Het ontbijt wordt in Commodore Class hutten op bed geserveerd, indien gewenst.

Newcastle

De eindbestemming van de minicruise is Newcastle. In deze stad aan de rivier de Tyne in het noordoosten van Engeland vind je zowel historische gebouwen als moderne architecturale parels. Verspreid over de stad vind je overblijfselen van de Muur van Hadrianus uit de Romeinse tijd. In het centrum van Newcastle bevindt zich volgens vele reisgidsen de mooiste straat van Engeland, Grey Street. Het moderne stadsdeel Quayside valt op door zijn moderne, excentrieke gebouwen en bruggen. Er bevinden zich talloze bars en nachtclubs en hedendaagse cultuurcentra zoals het BALTIC museum en het muziekcentrum The Sage. Aan de overkant van de Tyne, in het stadsdeel Gateshead, bevindt zich het grootste shoppingcentrum van Europa, het MetroCentre.

Offerte minicruise Newcastle? Klik hier